Een eigen jazz-geluid vanuit het
'Groene Hart'

BAND

Feike Grit, trompet
De liefde voor jazz is trompettist Feike Grit met de paplepel ingegeven. Op zijn 11e kreeg hij van zijn moeder een Storyville singletje van Chris Barber met Ice Cream en Down by the Riverside. Niet veel later begon hij als banjoïst in de Pipetown Five om na enkele jaren definitief voor de trompet te kiezen. Naast natuurlijk Louis Armstrong zijn Bobby Hackett, Ruby Braff, Peter Ecklund en Pat Halcox zijn grote voorbeelden. In de loop der jaren heeft hij in vele bands gespeeld. Nu echter geeft hij al zijn energie aan de Dixie Six waar hij in de frontline centraal staat met zijn strakke lead maar vooral ook met zijn onnavogbare 'wowls en growls'. Altijd op tijd, altijd goed voorbereid. Een blazer waarop je kunt bouwen. Feike is bovendien een wandelende jazz encyclopedie en zorgt er voor dat alle muzikale afspraken punctueel worden vastgelegd.
Harry Hack, trombone, zang
Harry is een gelouterd trombonist uit de Haagse School. Op twaalfjarige leeftijd kocht hij zijn eerste LP 'Dutch Swing College at Home'. Verder is hij een fan van Chris Barber en Alex Welsh.
Zelf maakte Harry deel uit van The Seventer House Jazzband, The Sawah Stompers (Jakarta), Ted Easton’s Hot Shots, The Marktown Syncopators, Keystork Jazzmen en Jazzterix. Hij is ook dikwijls te horen bij Willy Ashman's Original Jazzband. Behalve trombone speelt Harry ook tenor banjo, gitaar, ukelele en piano. Hij is handig met toetsen en computers en is schrijver van de vele arrangementen, 2e en 3e stemmen etc.
Ondanks een fijn gevoel voor humor blijft hij bescheiden en weet hij op soepele wijze zijn stempel op de sound van de Dixie Six te drukken.
Peter Fiévez, klarinet, altsax
Hij komt eveneens uit de bekende Haagse School, woonde en speelde een aantal jaren op Curaçao. Terug in Nederland werd hij, hoewel zelf net jonge vader, klarinettist bij de 'ad hoc formatie' de Swinging Grandfathers bestaande uit leden van de vroegere Swing Pappa's. Met o.a. Jan Bouwer, met wie hij op Curaçao veel had samengespeeld, Joost van Os en Hans van Assenderp. Hoewel hij autodidact is heeft hij zijn theoretische kennis flink bijgespijkerd. Hij ging klassiek dwarsfluit spelen en verdiepte zich in harmonieleer. Hij was rietblazer in o.a. Lulu's Dixie Kids, Rotysserie o.l.v. Hans Roty en de Dixie Express. Op dit moment speelt hij ook bij Belle's All Stars. Peter is te horen op oude 78 toeren platen, 45 toeren EP's, diverse LP's en tal van Cd's. Deze zijn helaas uitverkocht maar op YouTube is genoeg van hem te vinden.
Tijdens zijn muzikale loopbaan stond hij op podia in Curaçao, St. Maarten, Noorwegen (boven de Poolcirkel), Gabon (Afrika), Israël, België, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Tsjechië en natuurlijk Nederland.
Peter heeft een voorliefde voor keyboards en computers en wat je er allemaal mee kunt doen. Hij is de maker van deze website.
Gerard Tavenier, banjo, gitaar
Het is zomer in 1978 als Bram Wolters, de geestelijke vader van de Stable Roof Jazzband, aan Gerard Tavenier vraagt om de banjoïst/gitarist te worden van de band die hij aan het oprichten is. Met de Stable Roof begint het echte muzikale leven van Gerard. Hij neemt banjoles bij Dick Turksma, verdiept zich in de theoretische kanten van de jazzmuziek en speelt veel, vooral dat! Vier jaar later verlaat hij de band omdat het niet langer te combineren valt met zijn werk. Maar de jazzmuziek blijft belangrijk. In 1989 richt hij samen met o.a. partner Carla Tavenier-Kok en drummer Peter Valderpoort de Dicks Dixie Six Band op, de band die ruim 25 jaar zou blijven bestaan. In 2009 keert hij terug in de Stable Roof Jazz & Blues Band en speelt met die band veel in het buitenland. Hij blijft in de band tot 2015. Even daarvoor besluit hij samen met Carla en Peter om de Dixie Six All Stars op te richten. En dat was een prima idee!
Hij houdt speciaal van New Orleans jazz, de oude Chris Barber Band (met Stu Morisson op banjo!) en een strakke swing.
Carla Tavenier-Kok, contrabas, zang
Na het regelmatig meespelen tijdens jamsessies en contrabasles van Adri Braat richt ze o.a. samen met haar partner in 1989 de Dicks Dixie Six Band op. In 2011 treedt ze toe tot de Stable Roof Jazz& Bluesband waarna vele optredens in binnen-en buitenland volgen. In 2015 verlaat ze de band en richt samen met haar partner en met drummer Peter Valderpoort de Dixie Six All Stars op. Haar grote voorbeeld is Ray Brown. Carla is een opvallend goede soliste die zelfs de moeilijkste melodieën foutloos op haar bas speelt.
Met haar opgewektheid, rust en geduld houdt ze de haantjes van de band in het gareel.
Peter Valderpoort, drums, zang
In de 50er jaren van de vorige eeuw groeide drummer/zanger Peter al op met Dixielandmuziek doordat zijn ouders, op Curacao in zijn vroege jeugd al Dixielandmuziek maakten. Zijn vader op de contrabas en zijn moeder als zangeres in een amateur dixielandformatie op heerlijke tropenfeestjes. Ook werden er thuis veel LP’s gedraaid van de Dutch Swing College Band en de band van Chris Barber. Peter heeft altijd in amateur formaties gespeeld ondanks het feit dat hij diverse aanbiedingen kreeg om “prof” te worden. Hij is volkomen autodidact maar betitelt zichzelf als een vooral “luisterende drummer” die ervan is overtuigd dat zijn rol, samen met zijn ritme maatjes, banjo/gitaar en bas altijd ondersteunend moet zijn aan de “frontline”!
Zijn grote voorbeelden zijn: Gene Krupa en Huub Jansen. Ook speelde hij diverse malen met muzikale grootheden als Jan Morks en Wybe Buma, beiden oud DSC leden. Swing en kwaliteit staan bij hem zeer hoog in het vaandel! In de band is hij 'Spreekstalmeester'.

website ontwerp & realisatie: peter fiévez