Terug naar De Band

feike harry peterf gerard carla petvald
 klik op een foto

Peter Fiévez - klarinet/saxen

peterf

Hij komt uit de bekende Haagse School, woonde en speelde een aantal jaren op Curaçao. Terug in Nederland werd hij, hoewel zelf net jonge vader, klarinettist bij de 'ad hoc formatie' de Swinging Grandfathers bestaande uit leden van de vroegere Swing Pappa's. Met o.a. Jan Bouwer, met wie hij op Curaçao veel had samengespeeld, Joost van Os en Hans van Assenderp. Hoewel hij autodidact is heeft hij zijn theoretische kennis flink bijgespijkerd. Hij ging klassiek dwarsfluit spelen en verdiepte zich in harmonieleer. Hij was rietblazer in o.a. Lulu's Dixie Kids, Rotysserie o.l.v. Hans Roty en de Dixie Express. Op dit moment speelt hij ook bij Belle's All Stars. Peter is te horen op oude 78 toeren platen, 45 toeren EP's, diverse LP's en tal van Cd's. Deze zijn helaas uitverkocht maar op YouTube is genoeg van hem te vinden.
Tijdens zijn muzikale loopbaan stond hij op podia in Curaçao, st Maarten, Noorwegen (boven de Poolcirkel), Gabon (Afrika), Israel, België, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Tsjechië en natuurlijk Nederland.
Peter heeft een voorliefde voor keyboards en computers en wat je er allemaal mee kunt doen. Hij is de maker van deze website.