De band heeft de traditionele line up met trompet, trombone, klarinet/saxen, drums, contrabas en banjo/gitaar. De spelers:

cimg48bbcf3cff0ab0bd98ed88b7b50e1f31

Feike Grit, trompet

Van jongs af aan is Feike Grit een gepassioneerd jazz liefhebber. Als trompettist heeft hij veel bewondering voor Louis Armstrong, Bobby Hackett, Oscar Klein, Peter Ecklund en Pat Halcox. Van de nog in leven zijnde trompettisten luistert hij graag naar Jon-Erik Kellso, een fantastische trompettist in New York.


cimg4b790529e4cfbff09d6099608be5b24f

Harry Hack, trombone/zang

Harry is een gelouterd trombonist uit de Haagse School. Op twaalfjarige leeftijd kocht hij zijn eerste LP 'Dutch Swing College at Home'. Verder is hij een fan van Chris Barber en Alex Welsh. Zelf maakte Harry deel uit van The Seventer House Jazzband, The Sawah Stompers (Jakarta), Ted Easton's Hot Shots, The Marktown Syncopators, Keystork Jazzmen en Jazzterix. Hij is ook dikwijls te horen bij Willy Ashman's Original Jazzband.  Maar veel belangrijker voor ons: Harry kan goed en swingend zingen! Verder is hij handig met toetsen en computers en is schrijver van de vele arrangementen, 2e en 3e stemmen etc. Hij drukt op soepele wijze zijn stempel op de sound van de Dixie Six.


cimg45bd85a71defee559f04a9753e0d107b

Wim Vreeburg, klarinet/saxen

Als kind was Wim al verbaasd over het mooie geluid dat uit een blokfluit kan komen - zo'n simpel, houten instrument. Daarom is het niet raar dat hij voor de klarinet koos toen er een schoolband werd opgericht. Want hoe ging dat in die tijd: iedereen koos  een instrument, tikte vervolgens zo'n ding op de kop, kocht het boekje A Tune A Day, ging een beetje studeren en dan was er een band!
Bij Wim hield de muziek stand: de Baker Street Jazzband, Harry's Jazz & Blues Band, the Flying Dutchman Jazzband (een band van de KLM, waarmee over de hele wereld werd gevlogen - alle jazzmuzikanten waren stinkend jaloers!) en tot op heden de Willy Ahsman Original Jazzband en de Farmhouse Jazz & Blues Band. Sinds begin 2022 speelt Wim dus ook in de Dixie Six All Stars.


cimg4058acedefa04eeda17fac467f286f7c

Carla Tavenier-Kok, contrabas/zang

Na het regelmatig meespelen tijdens jamsessies en lessen van Adri Braat is Carla in 1989 één van de oprichters van de Dicks Dixie Six Band . Ze blijft tot 2014 in deze band. In 2011 treedt ze ook toe tot de Stable Roof Jazz & Bluesband waarna vele optredens in binnen- en buitenland volgen.
Maar de sound van de Dixie Six wordt toch node gemist. Dus volgt de wederopstanding van deze band, nu de Dixie Six All Stars genaamd. Hiernaast speelt ze ook in de Farmhouse Jazz & Blues Band. Haar grote voorbeeld is Ray Brown.
Ook als zangeres speelt ze een belangrijke rol in de band. Luister maar naar Am I Blue op de pagina muziek!


cimg4ff6200f7821bca3b256c99185d921ef

Ernest van Ginkel, drums

Ernest van Ginkel begon drums te spelen op zijn 17e en kreeg les van Hans Cleuver en John Engels. Met dixielandmuziek kreeg hij voor het eerst te maken toen hij op zijn 20e toetrad tot het Leids Studenten Jazz Gezelschap. Het dixieland drummen combineerde hij in die tijd met met spelen in de latin- en jazz/popgroep van pianist Dick Houbolt. Sindsdien speelt hij in de mainstream jazzgroep Manhattan Six, popmuziek en blues in het combo van Eric van der Reijden en al sinds 1990 bovendien nog steeds dixieland met de Leidse Old Rhine Jazz Band. Alle muzieksoorten zijn hem even lief, en spelen met de Dixie Six All Stars zorgt weer voor een nieuwe en leuke uitdaging.


cimg4fc4c7867e4a0d5e98eed45b3d48cbaa

Gerard Tavenier, banjo/gitaar

Het is zomer in 1978 als Bram Wolters, de geestelijke vader van de Stable Roof Jazzband, aan Gerard vraagt om de banjoïst/gitarist te worden in de band die hij aan het oprichten is: de Stable Roof Jazzband. Hier begint zijn echte muzikale leven. Hij neemt banjoles bij Dick Turksma, verdiept zich in de theoretische kanten van de jazzmuziek en speelt veel, vooral dat! Vier jaar later verlaat hij de band omdat het niet langer te combineren valt met zijn werk.
Maar de jazzmuziek blijft belangrijk. In 1981 is hij één van de oprichters van de Dicks Dixie Six, de band die heel lang zou blijven bestaan. Maar in 2014 verlaat hij de band, om twee jaar later één van de oprichters van de Dixie Six All Stars te zijn. En dat was een uitstekend idee! Verder speelt hij ook in de Farmhouse Jazz & Blues Band.


cimg4e5f449d80a6dd69803593955bedb82a

Founding Father

Peter Fiévez

Peter was één van de founding fathers van de Dixie Six All Stars. Vanaf het begin drukte hij zijn stempel op het repertoire en de speeltstijl van onze band en geruisloos werd hij de muzikaal leider. Speelde voortreffelijk klarinet (wat een toon!) en saxofoon.
Peter overleed in augustus 2022. Wij zullen hem blijven eren.